Höganäs Löparfest 2019 ställs in

Höganäs Löparfest 2019 ställs in

Det årliga arrangemanget Höganäs Halvmaraton ställs in tills vidare. Två år i rad har arrangörerna lockat tusentals besökare till löparfesten i april, men nu är det slut. Den främsta orsaken till att Höganäs Löparfest ställs in är det sviktande intresset från företag och sponsorer inom kommunen.

 

– Det krävs samarbeten och sponsorer för sådana här stora arrangemang som engagerar 150 funktionärer, 1000 löpare samt tusentals besökare på eventområdet säger Johan Järlmo som är tävlingsledare för Höganäs Halvmaraton. Han fortsätter:

– Genom föreningarnas fantastiska insatser som funktionärer har vi bidragit med närmre 150 000 kronor tillbaka till föreningslivet under två år, och det känns oerhört tråkigt att de nu går miste om den möjligheten.

– Givetvis känns det lite extra i hjärtat när vi blir tvungna att ställa in ett omtyckt arrangemang som vi lagt ner både hjärta och själ i säger Camilla Emring en av grundarna, hon fortsätter:

– Jag är fortfarande väldigt överraskad och en smula chockad över att företagen inte tar chansen att vara med, då det är så många som varit så positivt inställda och tyckt att eventet varit viktigt för Höganäs kommun, så det rimmar illa.

– Vi tror att många löpare och även Höganäsare tycker att detta är jättetråkigt för detta var en helg då kommunen blommade upp på vårkanten samt att loppet var omtalat som ett av Sveriges vackraste så återigen det känns riktigt ledsamt säger Johan avslutningsvis.