FAMILJELIV: Familjen Barresten satsar på Höganäs Löparfest

FAMILJELIV: Familjen Barresten satsar på Höganäs Löparfest

Att låta barnen vara en naturlig del i vardagsträningen är något som familjen Barresten från Kungsbacka har anammat. Tillsammans försöker de att träna minst en gång i veckan och då på barnens premisser. Familjen är anmäld till både Fun Run Kids och Höganäs Halvmaraton i april, först ut är barnen och sedan är det mammas tur att springa de flacka 21K genom Höganäs.

Vi gör detta som en rolig utflykt och får även besöka en plats som vi aldrig varit på innan, så vi förenar nöjet med att även vara lite turister säger Anna som sprungit många lopp under åren.

– Att låta barnen får springa ett lopp samtidigt som jag själv kan använda mitt lopp som seedning till Stockholm Marathon är rena bonusen, fortsätter Anna vars stora mål 2018 är Stockholm Marathon. En skada och sjukdom satte stopp för Annas satsning till maran för två år sedan så hon är revanschsugen och med ett väl inställt sikte.

Sexåriga Stella och fyraåriga Charlie håller på mamma, samtidigt som de är spända och förväntansfulla inför sitt race.

Det skall bli spännande med tävling och roligt att få medalj. Min mamma springer också så det skall bli extra roligt att göra det tillsammans” säger Stella som skall springa sitt första lopp utanför hemmaorten.

Vi har som mål att springa tillsammans en gång i veckan ända fram till loppet, en morot för att hålla motivationen uppe hela vintern säger Anna och ler.

– Springer vi backintervaller, så är barnen med och antingen härmar efter eller så leker de bredvid backen, det är härligt att ha dem med fortsätter Anna samtidigt som hon gör high-five med Charlie.

– Förväntningarna på halvmaran är höga då det verkar vara en rolig bana med fin inramning i en härlig miljö. Sedan är det ju ett plus att vi känner arrangörerna så det är klart att hjärtat klappar lite extra för deras lopp avslutar Anna med hopp om en fin tid i april.

Är du sugen på att göra som familjen Barresten?

Läs mer om Fun Run Kids