START & MÅL

Start och mål är vid Kvickbadet på Strandgatan. Startfållan är öppen från klockan 12.00. Senast 15 minuter före start för respektive grupp ska löparna var samlade i sin startgruppsfålla och man ställer sig i den startgrupp som är mest lämplig för önskad sluttid.

Startgrupper
Halvmaraton 21,1 km
13:00 - Elit
13:05 - 1:30
13:10 - 1:40
13:15 - 1:50
13:20 - 2:00

14:00 - Fun Run 6 km &  Fun Run Lag 6 km

EVENTOMRÅDE

Vid Kvickbadet finns eventområdet där det finns möjlighet att lägga upp filten på någon skön plats och stilla sin hunger med medtagen picknick eller se vad de lokala handlarna har att erbjuda på plats.

Under tävlingsdagen kommer det ske många olika aktiviteter i eventområdet, både för stora och för de små.

Redan klockan 11:00  börjar barnloppet och sedan följer övriga distanser.

FUN RUN LAG

Lagtävlingen kommer 2018 att gå på samma bana som Fun Run där distansen är 6 km.

Ett lag består av 4 personer och alla startar samtidigt. Laget kan därefter välja om man vill springa tillsammans eller individuellt. Samtliga sluttider räknas samman till lagets sluttid.

Samtliga lag bjuds på en picknickkorg efter målgång.


PARKERING

På Höganäs AB´s område, Bruksgatan 35 i Höganäs kommer det finnas goda parkeringsmöjligheter, likaså vid Höganäs Sportcenter.

KOMMUNIKATION

Skånetrafik trafikerar ut mot Höganäs med linjerna 222 mot Mölle samt 220 mot Höganäs Stadshuset. Turen tar ca 35 minuter. Kommer du åkandes med bil så följer du skyltningen Höganäs, vägar som ansluter är väg 111 och 112.

VÄSKINLÄMNING

Det kommer finnas möjlighet att lämna kläder och överdrag vid väskinlämning på eventområdet. Tillsammans med nummerlappen får man en personlig remsa för uppmärkning av väska eller liknande. 

NUMMERLAPPAR

Nummerlappsutdelningen sker på Sportware i Höganäs och på eventområdet på tävlingsdagen. Mot uppvisande av ditt startbevis erhåller du nummerlapp, säkerhetsnålar, tidtagningschip och kardborreband för att fästa chipet. Startbeviset kan uppvisas i mobil eller med utskrift.

Besöksadresser
Sportware, Verkstadsgatan 11
Eventområdet, Strandgatan 20

Öppettider nummerlappsutdelningen:
19 april kl 10:00-18:00, Sportware Höganäs
20 april kl 10:00-18:00, Sportware Höganäs
21 april kl 09:00-12:00, Eventområdet - Kvickbadet

STARTGRUPPER

Det kommer finnas 5 startgrupper. Första starten är klockan 13:00, vidare släpper vi iväg startgrupper med 5 minuters mellanrum.

Startgrupper:
Elit
1:30
1:40
1:50
2:00

Man ställer sig i den startgrupp som är mest lämplig kring önskad sluttid.

SVENSKA FRIIDROTTSFÖRBUNDET

Höganäs Halvmaraton genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp.

Varje löpare ställer upp på egen risk. Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla, åka inlines eller gå/springa med stavar eller barnvagn. Det är inte tillåtet att byta startgrupp. 

BANSTRÄCKNING

Höganäs Halvmaraton är 21 097,5 meter, en halv maraton.  

Fun Run-banan är 6 000 meter.

UPPVÄRMNING

Före start blir det gemensam uppvärmning under ledning av Nordic Wellness & Friskis & Svettis i Höganäs.

TIDTAGNING

Tidtagningen sker med ChampionChip, ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som fästs runt höger vrist. Förutom din totaltid får du även mellantider vid 5, 10, 15 och 21,1 km. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

Du får ditt chip när du hämtar ut din nummerlapp. Tidtagningschipet är en värdehandling som måste lämnas tillbaka efter målgång. Om du av någon anledning glömmer att återlämna det – sänd det med post till Höganäs Halvmaratons kansli.

VÄTSKESTATIONER

Det kommer att finnas fyra vätskestationer längs banan där det erbjuds vatten, sportdryck och bananer. Vätskestationerna kommer att finnas vid 5,5 km, 11 km, 16 km, 19 km samt vid målgång.

SJUKVÅRD

Vid start och mål och ute på banan vid vätskestationerna finns läkare och sjuksköterskor för er säkerhet.

HÅLL TILL HÖGER

Behöver du ta det lite lugnt under loppet håller du till höger så att snabbare löpare kan passera på vänster sida.

DUSCH OCH OMKLÄDNING

Det finns möjligheter till omklädning och dusch på Höganäs Sportcenter och Höganäsbolagets idrottshall.

PRISER

För halvmaraton delas det ut priser till de tre bästa i varje klass. Prisutdelning sker på scenen 15:00.

MEDALJ

Alla som springer Höganäs Halvmaraton, Fun Run och Fun Run Lag belönas med en specialdesignad medalj.

AFTER RUN

Fira din eller dina vänners prestationer med After Run tillsammans med Höganäs Halvmaraton på Restaurang Bryggan.

TOALETTER

På eventområdet finns 10 stycken toaletter plus 1 urinoar samt toaletter vid Kvickbadet. Längst banan finns det 2 stycken toaletter plus 1 urinoar vid passering 11 km samt toaletter vid passering Strandbaden 17 km.

ÅTERBETALNING

Folksams Startklar är försäkringen anpassad för dig som motionsidrottar. För bara 155 kronor per år får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar tävlingar på grund av skada eller sjukdom – dessutom ingår en olycksfallsförsäkring.
Läs mer på  Folksams webbplats

ÖVERLÅTELSE AV STARTPLATS

Fram till och med den 31 mars 2018 har du möjlighet att överlåta din startplats till annan mot en administrativ avgift om 200 SEK (tvåhundrakronor) som du erlägger till oss.

Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att erlägga avgiften och anmäla överlåtelsen av din startplats via mejl.

Vid överlåtelse ska ett mejl skickas till info@hoganashalvmaraton.se med rubriken ”Överlåtelse av startplats”, mejlet ska innehålla namn och personnummer på den nya deltagaren. Avgiften betalas via swish på 072-506 14 14.

Observera att köparen inte övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp).